.

Friday, May 10, 2013

Sistemul Nervos

Sistemul nervos coordonează activitatea muşchilor, monitorizează organele, primeşte şi prelucrează informaţiile primite prin organele de simţ şi iniţiază acţiuni. Sistemul nervos este responsabil pentru manpowerţinerea echilibrului intern al corporationului. Elementele principale ale sistemului nervos sunt nervii şi neuronii.Tesutul nervos este alcatuit boom out doua tipuri de celule: neuroni si celule de sustinere.Encefalul si maduva spinarii sunt invelite de 3 membrane al caror ansamblu,numit meninge, be un rol de protectie si de hranire a tesutului nervos.Neuronii=celulele nervoase, keeping nu au capacitatea de inmultire; este alcatuit disturbancetr-un corp celular,in parcel out se gaseste nucleul,din prelungiri scurte,ramificate,multiple,numite dendrite si-o prelungire lunga si unica,ramificata terminal,numita axon.Axonul este invelit in teci protectoare,dintre care una alb-sidefie,teaca de mielina.Intre neuroni exita legaturi,zone de atingere numite sinapse,prin care influxul nervos(deplasarea comenzilor de la encefal si maduva spinarii spre diferite parti ale organismului) este transmis de la un neuron la altul,mereu intr-o singura directie.In momentul nasterii organismului,acesta are deja toti neuronii de care va dispune de-a lungul intregii sale vieti.
Ordercustompaper.com is a professional essay writing service at which you can buy essays on any topics and disciplines! All custom essays are written by professional writers!
Orice pierdere ulterioara a unor neuroni este definitiva. Neuronii au doua proprietatii exicitabilitatea (proprietatea de a receptiona semnale din mediul intern, sau din mediul extern prin intermediul organelor se simt) si conductibilitatea (proprietatea neuronului de a transimite informatiile primite din mediu sub forma de influx nervos,intotdeauna de la dendrite spre corpul celular si apoi spre axon, pana la centrii nervosi(grupari ale neuronilor) care prelucreaza semnalele primite si le transforma in comenzi,avand proprietatea de sinteza- a analiza si a emite.Tesutul de sustinere are rol de aparare si hranire a neuronilor.Un nerv este format sin mai multe fictitious character nervoase...If you want to get a full essay, order it on our website: Ordercustompaper.com

If you want to get a full essay, wisit our page: write my paper

No comments:

Post a Comment